“Wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek met jezelf gehad?”

Jij vindt antwoorden op zaken waar je grip op wilt krijgen of waarin je wilt groeien, ik begeleid je in het proces door je handvatten te geven die je op weg helpen. 

Neem vrijblijvend contact op

Grip krijgen op je gedrag en gevoel

We willen ons allemaal goed voelen of gelukkig zijn. Toch ervaren we dit niet altijd. Het kan zijn dat er allerlei zaken op je pad komen, waardoor je bepaalde gedachtes en gevoelens krijgt die je liever niet hebt. Die kunnen ervoor zorgen dat jij je niet zo gedraagt zoals je zou willen en vastloopt in je leven.

 Heb jij dit gevoel en wil je kunnen omgaan met gevoelens van machteloosheid, vastlopen en belemmering? Of wil je werken aan omgaan met gedachtes en gevoelens die je hebt in specifieke situaties? Dan kunnen integratieve coaching of psychotherapie de oplossing zijn voor de uitdagingen die je ziet of de wensen die je hebt.

 In de  therapeutische gesprekken heb je ‘een goed gesprek met jezelf’. Hierdoor ervaar je meer grip op je leven of binnen dat gebied waar jij aan wilt werken. Ik bied de hulp bij voor jou belangrijke uitdagingen.

Jezelf positief uitdagen en ontwikkelen

Het kan ook zijn dat je leven goed loopt en je lekker in je vel zit, maar dat je de wens hebt om te groeien. Misschien is er een bepaald gebied in jouw leven waar je je in wilt ontwikkelen, maar mis je de handvaten en de ‘hoe’. Ook dan kan  counseling een goede oplossing zijn.

 Tijdens de gesprekken vind je de antwoorden waar je naar aan het zoeken bent. Ik bied begeleiding en handvatten die je op weg kunnen helpen in die zoektocht.

Psychotherapie of hypnotherapie?

Psychotherapie

“Psychotherapie is het begeleiden van emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen om het welzijn te vergroten.”

Psychotherapie wordt toegepast wanneer coaching niet voldoende effect oplevert. Misschien weet je wel wat je moet doen en wat je wilt doen, maar lukt het toch niet om het daadwerkelijk te doen op de essentiële momenten. Dan is er de kans reëel dat een innerlijke blokkade je belemmert. Het accent bij psychotherapie ligt op het opheffen van de innerlijke blokkades. Psychotherapie is gericht op het Hier en Nu.

Voorbeelden van thema’s waarmee je bij mij terecht kunt voor psychotherapie:

 • Lichte psychische problematiek;
 • Sociaal-emotionele klachten;
 • Stress-klachten;
 • Psychosomatische klachten;
 • Burn-out preventie;
 • Dilemma’s;
 • Onrustgevoelens;
 • Relatieproblematiek;
 • Levensfaseproblematiek (identiteit, zingeving);
 • Spirituele ontwikkeling (intuïtieve vermogens);
 • Verstoorde work/life balance;
 • Begeleiding chronisch zieken;
 • Verslavingsproblematiek in de aftercare.

Hypnotherapie

“Hypnotherapie is een vorm van therapie die werkt op onbewust niveau, waarbij jij zelf altijd de controle blijft houden.”

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Dat is de simpele uitleg, want bij ‘hypnose’ denken we al gauw aan wat we vroeger op tv wel eens zagen. In feite maakt iedereen elke dag tranceachtige toestanden mee. Misschien ben je soms helemaal ergens in verdiept en lijkt de tijd dan voorbij te vliegen.

Deze trance roepen we op tijdens hypnotherapie, tijdens hypnose. Belangrijk om hierbij te weten is dat jij altijd zelf de controle hebt tijdens de hypnose. Door naar het onbewuste niveau te gaan kunnen we zien wat jij op dat moment kunt en wilt aanpakken. Je kunt dit bijvoorbeeld ook ervaren wanneer je aan het dromen bent. Zo heb je vast al eens ervaren dat je voor een belangrijke dag heftiger droomt of juist ná een belangrijk moment meer of andere dromen hebt. Hypnose gebruikt dit natuurlijke mechanisme om de dingen aan te pakken waar jij graag aan wilt werken.

Voorbeelden van thema’s waarvoor we hypnotherapie kunnen inzetten:
– Stoppen met roken;
– Overkomen van angsten of fobieën;
– Traumaverwerking;
– Psychosomatische klachten;
– Maag- en darmklachten;
– Stress- en spanningsklachten;
– Slecht slapen of slaapproblemen.

Hypnotherapie maken we op maat. Dat houdt in dat we in het eerste gesprek samen gaan kijken wat jij graag aan wilt pakken, zodat we een plan op maat kunnen maken voor je. Gemiddeld doen we 3 tot 5 sessies. Ook krijg je opnames mee naar huis zodat je thuis gemakkelijk zelf verder kunt oefenen, aanpakken en ervaren.

Neem vrijblijvend contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Wil je een afspraak maken voor een coachinggesprek of psychotherapie? Of wil je weten wat ik voor jou en team kan betekenen? Neem dan contact op!

 

Contact

Bob Offereins
+31 (0)79 207 0020
info@boboffereins.nl

Bob biedt hulp bij:

Angst gevoelens

Relaties, intimiteit en seksualiteit

Depressie en somberheid

Burn Out

Rouwverwerking verlies & trauma