Over Bob

“Empathy is a choice, and it´s a vulnerable choice. In order to connect with you, I have to connect with something in myself that knows that feeling. “

– Brené Brown –

Mensen en hun gedrag hebben me altijd gefascineerd, al vanaf dat ik heel klein was. Mijn moeder was hierin een grote inspiratiebron. Er kwamen altijd allerlei soorten mensen over de vloer; mensen uit allerlei culturen, rijk & arm, met een andere seksuele voorkeur, verschillende soorten vakgebieden. Ze gaf me mee, dat iedereen gelijk is en je overal wat moois in kunt zien.

In de jaren hierna was mijn tienertijd in vele gevallen een communicatie worsteling. Met mijn eigen gevoelige kant om leren gaan en de invloed van mijn gedrag op anderen was niet makkelijk. Ik oefende toen al eindeloos om hier meer grip op te krijgen en om van mijn gevoelige en onzekere kant te leren kennen en mijn empathie in te leren zetten als kracht.

Na een levensveranderende ervaring in 2007 werd ik pas echt met mijn neus op de feiten gedrukt. Deze ervaring leerde mij over nederigheid, de kracht van kwetsbaarheid, persoonlijk leiderschap en hoe we pas echt de wereld mooier maken, wanneer we het verschil benutten om het verschil met elkaar te maken. Je kunt alles wat je wilt bereiken, als je maar gelooft, actie onderneemt en de veerkracht vindt om bij tegenslag te leren van deze faalmomenten.

Ik wil de wereld een stukje beter achterlaten dan ik hem heb gevonden

In een steeds sneller veranderende wereld vol verschillende mensen met verschillende belangen, is goede communicatie steeds belangrijker geworden. Ik zie in mijn werk met mensen, teams en organisaties op het gebied van leren, ontwikkelen en veranderen steeds vaker uitdagingen ontstaan om met elkaar in contact te blijven, elkaar aan te vullen en te begrijpen. Om die reden geloof ik dat ik met mijn levenservaring, vaardigheden in coaching en training, authentieke en pragmatische werkwijze de wereld een stukje beter achter kan laten dan hoe ik deze gevonden heb.

Ik kan de dynamo zijn om beter met jezelf en elkaar te leren praten. Zo creëer je zelf de oplossingen waar ik je duidelijke en krachtige handvatten voor bied.

Lees hieronder meer over waar ik je bij kan helpen.