“Wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek met jezelf gehad?”

Het leven loopt soms zo onverwachts of ingewikkeld, dat we vergeten dat we er zelf ook nog wat van mogen vinden.

 Als coach, therapeut en trainer begeleid ik mensen in dat gesprek. Want, soms is het fijn om daar hulp bij te krijgen. Zodat je weer nieuwe inzichten kunt krijgen, anders naar zaken kan gaan kijken en zelf weer verder stappen kunt zetten.

Neem vrijblijvend contact op

“Wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek met jezelf gehad?”

We zijn tenslotte allemaal mensen met een eigen beleving van de wereld om ons heen. Op de meest onverwachte momenten komen we hindernissen tegen en moeten we leren om anders naar het leven te gaan kijken. Of dat nou goed uitkomt of niet.

In 2007 had ik zelf een levens veranderende ervaring, waardoor ik de wereld door andere ogen ging beleven. Ik verloor in een half jaar tijd 90% van mijn zicht door een erfelijke oogziekte. Bij het opnieuw inrichten van mijn dagelijks leven met deze hindernis, kreeg ik gelukkig fijne hulp. Ik vond het zo bijzonder hoe een persoon mij kon helpen mijn gevoel te veranderen van negatief naar positief: dat wilde ik zelf ook kunnen. Zo werd ik nieuwsgierig naar het coachen en begeleiden van mensen. Niet wetende hoe, maar wel wetende dat dit was wat ik wilde, ben ik op onderzoek uitgegaan.

“Nieuwsgierigheid drijft mijn talent om anderen te begeleiden.”

Die nieuwsgierigheid heeft mijn hele weg naar mijn eigen bedrijf mijn drijfveer en dat is nog steeds zo. Het heeft altijd al in mij gezeten. Vanuit huis werd me geleerd om nieuwsgierig en open te zijn naar anderen en hun denkwijze. Er kwamen veel mensen over de vloer bij ons thuis en iedereen werd even warm ontvangen.

De fascinatie voor hoe mijn gedrag invloed heeft op andermans gedrag en andersom ontstond ook vanuit die nieuwsgierigheid. Ik kwam erachter dat ik in staat ben mensen vanuit daar met elkaar te verbinden. Door ook verwelkomend te zijn naar mezelf, leerde ik dit talent in te zetten in het werk dat ik nu doe.

Elk mens denkt, voelt en doet, geeft een bepaalde betekenis aan het leven en heeft bepaalde sociale contacten. Ik geloof dat het belangrijk is om te kijken naar de hele context van het mens-zijn en niet alleen dat ene punt waar je nu tegenaan loopt. Zo kunnen we echt de kern aanpakken.

Dat doe ik op een integratieve manier: ik combineer verschillende methodes en tools, en gebruik mijn ervaring. Ik stel je effectieve vragen en luister naar het antwoord en ik vraag door – ook wanneer het lastiger wordt. Deze eigenschappen neem ik mee in de gesprekken, waardoor ik de ander concreet op weg help. 

“Mijn werk is pas klaar wanneer jij er sterker uitkomt.”

Mensen begeleiden van A naar B, als coach; ze weer grip laten ervaren in het leven, als therapeut; en groepen helpen bij hun groei of samenwerking, als trainer, vind ik fantastisch. Zien hoe mensen veranderen en zich beter of sterker gaan voelen vind ik het mooiste wat er is.

Het belangrijkste daarin vind ik dat mensen inzien dat ik echt op maat werk. Ik ga met de ander in gesprek om te kijken wat die persoon op dit moment nodig heeft in zijn leven of werk en kijk dan vanuit alle invalshoeken.

Groeien is niet altijd prettig en komt niet altijd op ‘het juiste moment’, maar dat betekent niet dat het geen fijne ervaring kan zijn. Als coach, therapeut en trainer begeleid ik je op een concrete en nuchtere manier door dat proces heen.

Wanneer jij weer zelf verder op weg kunt, dan is mijn werk klaar. Dan kom jij er sterker uit en kunnen we met een warm en zeker gevoel afscheid nemen.

Bob Offereins

Supervisor & docent

Neem vrijblijvend contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Wil je een afspraak maken voor een coachinggesprek of psychotherapie? Of wil je weten wat ik voor jou en team kan betekenen? Neem dan contact op! 

Contact

Bob Offereins
+31 (0)79 207 0020
info@boboffereins.nl

Bob biedt hulp bij:

Angst gevoelens

Relaties, intimiteit en seksualiteit

Depressie en somberheid

Burn Out

Rouwverwerking verlies & trauma

Registraties

Vit 913.24.A
Rbcz 210064R

Registratie Vereniging Integraal Therapeuten (VIT)

AGB code Behandelaar Bob Offereins: 94116173
AGB code praktijk: 94068193
Agb code psychotherapie 1655

Aangesloten bij de Landelijke vereniging Supervisie en Coaching
Deze praktijk werkt onder de voorwaarden van de WKKGZ